Jdi na obsah Jdi na menu

 


Střelnice

 

Naše střelnice nabízí především tyto střelecké disciplíny:

  • AUTOMATICKÝ TRAP
Disciplína velmi podobná střelbě na trap. Střelnice poskytuje jedno střeliště. Používá se jedna vrhačka s fonií.
Automatický trap - základním rozdílem mezi olympijským trapem, univerzálním trapem je v počtu použitých vrhaček. Na automatickém trapu se používá pouze jedna, která vrhá terč pro všechny terče. Je umístěna ve středu okopu a je postavena na speciálním zařízení, které v podstatě natáčí vrhačku, jak výškově, tak směrově. Střelci si volají o terč a vrhačka jej vypustí bez ohledu do jakého směru zrovna směřuje. Plovoucí plošina vrhačky se speciálním převodem neumožňuje vysledovat, jaký terč poletí. Nastupuje 6 střelců. Terče se objevují ihned po povelu bez zpoždění. Každý střelec po odstřelení na terč se posune o jedno stanoviště vpravo. Celá položka čítá 25 terčů.
 
img_20230820_150003.jpg
 
  • LOVECKÉ KOLO 
Disciplína brokové střelby, která je českou specialitou. Tento způsob střelby je velmi blízký skeetu, jen zjednodušený a zkrácený. Střelnice poskytuje jedno střeliště.
Lovecké kolo - disciplína, kde počet a postup střelců je identický se skeetem. Lety terčů jsou předem definovány, není v položce tolik dvojstřelů a nestřílí se poslední osmé stanoviště přímo mezi věžemi. Celá položka obsahuje 20 terčů. Závod v této disciplíně je zcela v myslivecké režii a střílí se buď samostatná disciplína anebo, jako součást závodu kombinovaného. Podstatným rozdílem od skeetu, je však možnost na jednotlivé terče vypálit dvě rány.
 
  • SKEET 
Skeet je disciplína, která se střílí brokovnicí na letící asfaltové terče. Ty jsou vrhány ze dvou věží stejným směrem, zatímco střelec postupuje po střeleckých stanovištích v polokruhu a střílí na terče střídavě zleva a zprava, případně na dva terče najednou. Na každý terč může vystřelit jen jednu ránu. Střílí se po položkách 25 terčů, muži a junioři 125 terčů, ženy a juniorky 75 terčů.
 
  • PISTOLOVOU STŘELBU

Je určena ke střelbě ostrými náboji z pistolí, revolverů, malorážek a brokovnic  na pistolové, revolverové nebo brokové střelivo, včetně perkusních zbraní do vzdálenosti 25 metrů. Střelnice se skládá ze čtyř samostatných střeleckých stanovišť. Každé stanoviště je upravitelné pro střelbu z brokovnice či malorážky s oporou ve stoje, přičemž oporu lze přizpůsobit  výšce střelce.